fbpx

Smaragder vs Grønne Diamanter

af Sidsel Dalby

Smaragdsmykker vs. grønne diamantsmykker: Forskelle du bør vide

Grønne diamanter og smaragder er særdeles eftertragtede blandt verdens velhavere. Disse sten er trods deres forskellighed begge højt placeret blandt verdens smukkeste ædelstene til anvendelse i dyrebare smykker. Men hvad er forskellen på de to typer ædelstene? Det får du svaret på i følgende beskrivelse.

I professionelle termer, bruger man normalt kvaliteter som farve, glans, hårdhed, klarhed og pris, til at sammenligne forskellige ædelstene. Det er her, stenene man bruger i grønne diamantsmykker og smaragdsmykker adskiller sig mere markant fra andre ædelstene.

Forskel i farve

Jo mørkere en smaragds farve er, jo større er caratens værdi. På grund af sjældenheden af denne type ædelsten, ligger priserne som oftest i titusindvis af dollars per carat.

En klassisk hvid diamant på D-Z farveskalaen, er værdifuld, men mindre sjælden end det man kalder for Fancy Color Diamonds, herunder indgår sjældne grønne diamanter, som er blandt verdens mest værdifulde ædelstene og samlerobjekter. Grønne diamanters popularitet og skyhøje værdi understreges af seneste forlovelse mellem kendisparret Ben Affleck og Jennifer Lopez med en grøn diamantring til en estimeret værdi af 5 mio USD (ca. 35 mio DKK).

Forskel i glans

En ædelstens glans er resultatet af stenens evne til reflektion af lyset, hvor diamanter har en særlig evne til at fange og reflektere lyset på optimal vis. Smaragder er derimod mere matte at se på grundet deres lavere transparens med en høj grad indeslutninger i stenen, mens den grønne diamant har en mere funklende overflade end vi ser ved andre ædelsten.

Så hvis du kan lide kan at dine smykker glimter, er det mere sandsynligt, at grønne diamantsmykker falder i din smag. Omvendt har smaragder en dybere glød og farveintensitet, som mange finder fascinerende og flot i smykker, herunder også i kombination med hvide diamanter.

Forskelle i klarhed

Klarhed refererer til graden af ​​ufuldkommenheder eller indeslutninger i en ædelsten. Der vil være en vis grad af inklusion af enhver naturligt dannet sten.

Normalt har grønne diamanter bemærkelsesværdigt høje klarhedsniveauer. Når der er indeslutninger, vil de normalt kun være synlige under høje niveauer af forstørrelse. Smaragder er det stik modsatte. En smaragd uden mærkbar inklusion er meget usædvanlig og vil hæve ædelstenens samlede værdi øjeblikkeligt.

Forskelle i pris og personlig smag

Et smykke med grønne diamanter er ikke billigt, men du kan finde smykker til rimelige priser. Smaragder er prissat efter nogle af de kriterier, vi har beskrevet ovenfor og kan være mere overkommelige i pris end grønne diamantsmykker. Det er meget forskelligt om man er mest til smaragder eller grønne diamanter rent udseendemæssigt, og derfor er det vigtigt, at du træffer valget af smykke ud fra, hvad du bedst kan lide.

En berømt beundrer af smaragdsmykker er den ikoniske Hollywood-skuespillerinde, Liz Taylor. Dette 23,46 karat dybgrønne colombianske smaragdvedhæng på hendes kjole, blev præsenteret for hende af hendes mand Richard Burton for at fejre deres forlovelse og blev altid båret af med ren og skær elegance.

Emerald & Diamond Masterpiece

De mest sjældne smaragder findes i Muzo, hvilket er en mine ved foden af de columbianske Andesbjerge.

Netop nu er Dalby Diamonds stolte af, at kunne præsentere et spektakulært sæt med disse sjældne colombianske smaragder.

Klik på linket nedenfor for at se flere billeder og information om denne enestående naturligt grønne smaragd- og diamanthalskæde på 82 Cts.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book et møde