fbpx

Metal uddannelse

by Sidsel Dalby

Et vigtigt valg til dit smykke

Metal til dine diamantsmykker

Det rette valg af metal til dine diamantsmykker er yderst vigtigt. Der er flere muligheder. Fra klassisk almindeligt gult guld, til hvidguld, rødguld eller platin.

Det er væsentlig, at notere sig forskellen på ‘karat’ og ‘carat’. ‘Karat’ er metallets lødighed(renhed), mens ‘carat’ udelukkende er anvendt som vægtenheden på en diamant eller ædelsten.

DALBY DIAMONDS smykkekollektion tilbyder smykker i 14 karat og 18 karat og platin. 24 karat er rent guld og for blødt til at anvende i smykker. Vi sælger midlertidig 24 karat guld som investeringsguld.

Hvidguld

Det ser lige så glansfuldt og hvidt ud som platin, når det lige er lavet, men kræver typisk rhodinering over tid for at bibeholde det hvide look.

Rhodium bruges normalt til at lave hvidguld, da det hjælper med at forbedre styrke og glans.

Gult guld

Nutidens gule guldringe ser bedre ud end nogensinde. Gul guld giver en varm, rig glød og har været et ‘go-to wedding band metal’ i de sidste adskillige årtier.

Rødguld

Rødguld er ikke et nyt materiale i smykkeverdenen, men den er over de senere år steget i popularitet, især i forlovelsesringe.

Platin

Styrken opfylder skønhed i platinsmykker, som oftere anvendes i dag, da det er tungere og længerevarende smukt end dens kollega hvidguldet.

Hvidguld kan se helt ens ud, når det er nyt; Platinum vil imidlertid beholde sin glans og kræver aldrig rhodinering over tid.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book et møde