fbpx

Blå safirer vs. Blå Diamanter

af Sidsel Dalby

Blå Diamant Forlovelsesring vs. Blå Safir Forlovelsesring: Hvilken skal du vælge?

En blå diamant forlovelsesring er af stor skønhed og værdi. Disse fantastiske ringe er perfekte til dem, der leder efter noget, der er slående anderledes – især fra en ‘hvid’ diamant.

Traditionelt set symboliserer farven blå en lang række ting: visdom, selvtillid, intelligens og, måske vigtigst af alt for en forlovelsesring, loyalitet og tillid. Det betyder, at det for nogle kvinder er en farve der ræsonnerer perfekt med deres personlighed og dermed også gør den mere attraktiv som en ring, der er designet til at blive brugt hver dag, resten af livet.

Hvis du har blå i tankerne, når jagten på forlovelsesringen begynder, er diamant – specielt den blå diamant – ikke dit eneste valg. Her er den smukke blå safir også en mulighed.

Selvom de har deres blålige nuance og skønhed til fælles, så er en blå diamantforlovelsesring ret anderledes fra en blå safir forlovelsesring. Ingen af dem kan siges at være bedre end dårligere end den anden, men udelukkende anderledes.

Hvis du overvejer en blå forlovelsesring, så opridser vi her de væsentligste forskelle mellem blå safirer og blå diamanter.

Udseende

Det er en udbredt misforståelse, at der kun findes en enkelt “nuance” af en blå diamant. Faktum er, at de kommer i en bred vifte af nuancer, fra den mørke, næsten hav-lignende blå, til den lyse og meget diskrete blå.

Blå safirer – og vi bliver ved me at bruge udtrykket blå safir, da safirer også kan være lyserøde, gule, en laksefarvet nuance kendt som padparadscha (forlovelsesringen Prinsesse Eugenie valgte for et par år tilbage), violet osv. – har som oftest en langt dybere blå farve, men måske endnu vigtigere, så referer de ikke lys på samme måde som en blå diamant.

Hvis du vil have en forlovelsesring, som har en enestående evne til at at glimte, så har blå safirer denne egenskab. Dens evne til at reflektere hvidt lys, er langt mere imponerende end den vi ser ved den blå diamant.

Hårdhed

Som alle andre diamanter, er blå diamanter meget hårde. Dette gælder også blå safirer, men for blå diamanter det særligt gældende. Diamanter er vurderet til ti ud af 10 på Mohs internationale hårdhedsskala, mens blå safirer er vurderet til ni. Det betyder, at de begge er meget hårde, men hvis du virkelig ønsker en ring, der kan tåle en rimelig mængde anvendelse, så er den blå diamantforlovelsesring et godt valg. Dermed ikke sagt, at du ikke også skal passe på denne slags ring.

Pris

Blå diamanter er nogle af de mest sjældne diamanter i verden, og derfor er de ikke billige. Blå safirer kan også være sjældne, men de er ikke i så fåtal som de blå diamanter. Det betyder, at karat for karat, vil du næsten garanteret betale mindre for en blå safir forlovelsesring og finde dem lettere tilgængelige.

Blå Diamant Forlovelsesring vs. Blå Safir Forlovelsesring: Et Personligt Valg

I sidste ende er valget mellem en blå diamant eller en blå safir et meget personligt valg. Begge er særdeles smukke og fantastiske symboler på kærlighed. Vores bedste råd ? Køb begge, og find ud af hvilken der ræsonnerer mest hos dig. Begge vil gøre et klogt valg og tjene som en fremragende investering.

Fun Facts On Blue sapphires & Blue Diamonds

  1. Safirer er fødselsstenen for september, og denne smukke ædelsten har været en af de mest populære gennem tiden.
  2. Når du tænker på safirer, tænker du sikkert på en rig blå farve, men safirer kommer faktisk i næsten alle regnbuens farver, inklusiv pink, fersken, orange, gul, grøn, blågrøn og lilla.
  3. Ordet safir er afledt af de latinske og græske ord for “blå”: sapphirus and sappheiros.
  4. Safirer kan findes mange steder i verden, herunder Australien, Tanzania, Thailand, Cambodja, Malawi, Madagaskar, Sri Lanka, USA og flere.
  1. Af alle farvede diamanter, anses blå diamanter for at være en af de mest sjældne og værdifulde varianter.
  2. Den mest populære blå diamant er Blue Moon Diamond. Denne store fancy-farvede sten er hele 12 karat fejlfri blå. Denne diamant har så høj en sjældenhed, at da den blev købt af en milliardær i Hongkong, nåede dens pris over 48 millioner dollars.
  3. Priserne på blå diamanter vil fortsætte med at stige i takt med den stigende efterspørgsel og det faldende udbud. Derfor vil købet af en blå diamantforlovelsesring ikke kun være et smukt valg, men også en investering, der vil fortsætte med stige i værdi, som årene går.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book et møde