fbpx

Diamanter vs. Ejendomme

by Sidsel Dalby

Diamanter vs Ejendomme

Ville du nogensinde overveje at sammenligne diamanter med køb af ejendomme? Umiddelbart virker det som to helt forskellige ting.

Det var den berømte økonom Anthony Sutton der først drog den parallel i hans afhandling om “Diamantforbindelsen.” Sutton bemærkede at diamanter har mere til fælles med ejendomsinvesteringer end man lige skulle tro. Fordi meget lig ejendomsinvesteringer, så er tid og tålmodighed en vigtig forudsætning for at kunne konvertere det aktiv indtil andre former for rigdom. Selvom en diamant altid vil kunne blive solgt inden for Ganske få timer, så er udgiften forbundet hermed en begrænsende faktor. For at opnå et positivt afkast bliver man nødt til at give det tid. En diamant der skal afsættes hurtigt, vil slet ikke opnå den pris som diamanten ellers er værdi sat til i markedet.

Lad os se på det at investere i diamanter og ejendomme fra en investors perspektiv og hvordan en sådan investor vil betragte lighederne og forskellene mellem de to ”fysiske aktiver.”

Ligheder

Fysiske Aktiver

Den mest slående lighed er at begge typer investering er fysiske aktiver i tråd med andre typer af handelsvarer, men ulig handel med værdipapirer.

Fysiske aktiver generelt anses for at være inflationssikre. Fysiske aktiver er typisk negativt korreleret med værdipapirer. Med andre ord når priserne på værdipapirer falder, så har fysiske aktiver det med at stige i pris.

Når det er sagt så udvikler ikke alle fysiske aktiver sig på samme måde over tid. Finanskrisen beviste f.eks. at også ejendomsmarkedet kan være ekstremt volatilt. Diamanter til gengæld er del af en relativt lukket industri som derfor også arter sig mere stabilt.

 

Langsigtede Investeringer

Både diamanter og ejendomme passer godt I porteføljen hos den type investor der ikke er på udkig efter hurtige investeringsafkast. For bade diamanter og ejendomme er det ganske sikkert at du vil tabe penge hvis du forsøger at gøre en hurtig handel. Farvede diamanter stiger i pris relativt hurtigt, men det vil stadig være en god ide at lade dem ‘modne’ som del af din langsigtede investeringsstrategi for at sikre dig et mere substantielt afkast.

Ejendomsmarkedets historie er fyldt med ”bristede bobler”. Men ulig ejendomsmarkedet så har diamantmarkedet vist sig at være langt mere stabilt, så de diamantinvestorer der satser på de farvede sten, risikerer langt mindre over tid.

 

Nytteværdi

Både diamanter og ejendomme vil udover at gøre ejeren til en rigere person også berige ejeren med glæde og nytteværdi undervejs i ejerskabet.

Diamanter vil altid forblive en luksusgode der oser af elegance og evig skønhed. Du vil altid finde glæde ved den helt særlige diamant som del af et smykke du har kært.

Fordelene ved at eje en eller flere ejendomme kan være todelt. Man har muligheden for at leje sin bolig eller boliger ud som bidrager med en ekstra månedlig indtægt eller man kan selv vælge at nyde sine ejendomme i ro og mag.

Forskelle

Vedligeholdelsesudgifter

Diamanter koster ikke noget at vedligeholde undervejs i en investeringsperiode. Da diamanter er det hårdeste materiale der findes i verden, bogstaveligt talt, så er der ingen grund til unødige reperationer eller renovationer undervejs og de får heller ikke slitage med tiden. Der er vitterligt ingen overraskelser forbundet med investering i diamanter. Det eneste du skal forholde dig til er prisen for diamanten indledningsvist.

Investering i ejendomme til gengæld kræver konstant vedligeholdelse og reparationer. Og hyppigt vil der månedlige udgifter forbundet med løbende service og vedligehold. Alle disse udgifter skal man tage med i betragtningen ved køb af ejendomme.

Bærbarhed

Diamanter er åbenlyst meget bærbare. De har faktisk den højeste ”størrelse overfor værdi” ratio af alle typer værdier der findes. Du kan f.eks let have diamanter i din ene hånd hvad der svarer til adskillige millioner US dollars.

Ulig diamanter så er ejendomme ikke specielt bærbare; rent faktisk kan de faktisk slet ikke flyttes. Men lad os bare sige at man rent faktisk godt kunne flytte en ejendom. For det meste er værdien af ejendommen også knyttet til herlighedsværdien forbundet med beliggenheden. Så hvis man teoretisk set godt kunne flytte huset, så ville værdien af investeringen ændre sig fra den ene beliggenhed til den nye beliggenhed. Ejendomme er ikke fysisk bærbare og selv hvis de var så er værdien heller ikke sådan at flytte rundt på.

Stabilitet Overfor Ydre Forandringer

Ejendomme er ret sårbare overfor naturkatastrofer, politisk uro, eller sågar krige. Hovedsageligt grundet det faktum at ejendomme ikke kan flyttes; det er en ’sitting duck’ sat overfor ydre omstændigheder og forandringer.

Diamanter er det bedste aktiv at eje i tilfælde af forandringer i ens liv eller ved nødstilfælde. Diamanter kan let transporteres rundt hvor end du vil hen. Rent faktisk har diamanter historisk tjent som en af de få måder hvorpå man relativt ubesværet kunne transportere store rigdomme rundt omkring i verden.

Med den verden vi lever i, så tjener bærbarheden og stabiliteten ved diamanter som enormt store fordele ved den type investering. Livet kan pludselig ændre sig, men diamanter giver ejeren en ekstra følelse af komfort og tryghed. Når man tager alt ovenstående i betragtning, så er farvede diamanter klart dem der hurtigst stiger i værdi og derfor også det mest oplagte investeringsvalg.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book et møde