fbpx

Diamantinvestering

by Sidsel Dalby

Formuepleje

Sjældne diamanter har draget mennesker i århundreder, ikke kun på grund af deres tidløse skønhed, men også på grund af deres potentiale som en unik investeringsmulighed. Seneste data fra bl.a. Forbes underbygger en macrotrend omkring diamanter som et attraktivt investeringsaktiv.

Markedet for sjældne diamanter har i årenes løb oplevet bemærkelsesværdig vækst og stabilitet. Efterspørgslen efter eksklusive, høj kvalitets diamanter har konsekvent drevet markedet, hvilket gør sjældne diamanter til en eftertragtet vare for investorer. I de seneste år har markedet udvist modstandsdygtighed, selv i tider med økonomisk usikkerhed, hvilket understreger sjældne diamanters vedvarende tiltrækningskraft og værdi som en alternativ investering.

Hvorfor investere i sjældne diamanter

  1. Fancy color diamonds performede bedre end aktier, guld og ejendomme i 2022 og 2023.
  2. Pink diamanter er steget ca. 400%, mens blå diamanter er steget 250% i perioden 2014-2024.
  3. Diamanter hjælper til diversificering af investeringsaktiver – læs herunder artikel: Investering – Sydbank
  4. Diamanter er mindre volatile og anvendes som inflationssikring.
  5. Diamanter ingår som pensionsopsparring og kan gå i arv.
  6. UK’s The Daily Telegraph beskriver pink diamanter som den foretrukne alternative investering.
(data j.f. Knight Frank Luxury Investment Index & The Fancy Color Research Foundation).

Investeringsguide - diamanter som investeringsobjekter

Afslutningen på en epoke

Efter nedlukningen af den australske Argyle mine d. 3. november 2020, er værdien og interessen for særligt fancy color diamonds som investeringsobjekter nået nye højder.

Argyle minen stod for omkring 90% af verdensproduktionen for sjældne farvede diamanter. I takt med den eksplosive interesse for disse diamanter gennem mere end et årti og nu fortsat efter minens nedlukning, har det resulteret i at udbuddet af farvede diamanter i dag er ganske begrænset. Verdens største reserve af farvede diamanter indenfor nær fremtid går mod ‘second hand’ markedet, hvorfor det i dag er mere relevant end nogensinde at investere i særligt de blå, pink og gule diamanter.

Alle diamanter er smukke, men de farvede diamanter er helt deres egne og meget unikke i nuancerne. De er smukke både som løs genstand og som smykke, hvor man hos os efter ønske kan få lavet et personligt design.

Læs mere om hvorfor farvede diamanter er så sjældne:

FANCY COLOR DIAMONDS WIKI

Market trends

Diamanter er et fysisk aktiv – en råvare – der kun findes en ganske begrænset mængde af i investeringskvalitet. Ud af verdens totale diamantreserve kan kun 1% af alle diamanter klassificeres som investeringsdiamanter – altså diamanter af højeste kvalitet. Herunder udgør de sjældne pink diamanter en minimal fraktion på ca. 0,0001% af den totale diamantreserve.

En mindre procentdel anvendes til smykker, mens størstedelen af de diamanter der udvindes, bruges til industrielt arbejde.

Set ud fra et makroøkonomiske perspektiv står diamantmarkedet overfor et begyndende ‘gap’ mellem udbud og efterspørgsel, hvor verdens minedrift nedjusteres med delvis nedlukning af miner over tid. Her bl.a. The Argyle Mine som var størst producerende på sjældne lyserøde diamanter. Dvs. udbuddet af investeringsdiamanter falder mens efterspørgslen fortsat stiger (j.f. analyse foretaget af Bain & Co Inc.). Dette betyder, at der vil opstå et nyt ‘second-hand’ market, hvor man som ejer af sjældne diamanter med fordel vil kunne afsætte sine aktiver med fortjeneste.

Du er velkommen til at kontakte os for yderligere information omkring investeringsdiamanter.

Investér med DALBY DIAMONDS

DALBY DIAMONDS har specialiseret sig i at udvælge verdens fineste diamanter af investeringskvalitet, herunder både i hvide og naturligt farvede diamanter samt dyrebare ædelstene (rubiner, safirer og smaragder).

Vi har en strategisk direkte adgang til forsyningskæden af diamanter med kontrol af off-market reserver. Den direkte adgang fra mine til marked betyder, at DALBY DIAMONDS som leverandør af diamanter af investeringskvalitet kan tilbyde de bedste priser på markedet. Vi udvælger udelukkende diamanter, der er naturligt udvundet og konfliktfri med GIA-certifikater.

Diamanthandler og gemmolog(GIA), Sidsel Dalby Glerup, er grundlægger og ejer af DALBY DIAMONDS og har en dokumenteret track-record fra diamantindustrien som broker og gemmolog fra Gemological Institute of America (GIA). Sidsel kommer tidligere fra en baggrund med handel af ædle metaller, herunder guld og sølv.

Diamanter i Fokus – ‘Hjernekassen’ P1

Hvordan er det egentlig diamanter dannes? Hvorfor tillægges diamanter så meget værdi? Hvad har diamanter betydet for vores kultur?

I slutningen af oktober 2021 blev grundlæggeren af Dalby Diamonds, Sidsel Dalby, inviteret ind i DR Byen til en snak om diamanternes mange facetter i selskab med P1 programmet ‘Hjernekassens’ vært, Peter Lund Madsen, samt to øvrige eksperter indenfor diamantbranchen.

Din pålidelige kilde til diamantinvestering

DALBY DIAMONDS er lagerførende på diamanter til investering, hvor diamanterne udelukkende handles som et fysisk aktiv. Der garanteres markedets bedste priser uden skjulte gebyrer. Der medfølger internationalt GIA certifikat og laser indgravering i alle diamanter, som er kundens garanti for top kvalitet.

DALBY DIAMONDS tilbyder også at hjælpe med at videresælge investeringsdiamanter købt af DALBY DIAMONDS.

At vælge den rette diamant til investering er en avanceret opgave. Det er vores anbefaling, at man sætter sig ind i diamantens 4 C’er med farve, klarhed, slib og carat og sætter et budget for investeringen, inden der tages kontakt til os.

Investeringsklasse

Der er to kategorier af diamanter, som investorerne i særdeleshed tager i betragtning, når de skal investere i diamanter: High-end diamanter og “bread and butter” hvide diamanter:

  • Den første kategori består af fancy farvede diamanter, især dem med VS klarhed eller bedre, fortrinsvis med mindst en “Fancy” farve grad. Fancy farvede diamanter som kun har en farve uden en sekundær farve (pink vs lilla pink, f.eks) foretrækkes. Denne kategori omfatter også hvide diamanter større end 10 carat, med en DEF farve og FL-VVS klarhed. Denne kategori er midlertid ikke en nyhed i forhold til investeringer.
  • Den anden kategori af investeringsdiamanter er ofte omtalt som “standard”, “ABC” eller “bread and butter” diamanter. Bredt defineret,  består disse af 1.00 carat, DF farve, IF-VVS, runde GIA certificeret diamanter. Nogle investeringsselskaber og private ser også på en bredere vifte af størrelser, der spænder fra 0.50 carat til 3.00 carat.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book et møde