fbpx

Diamond Pro™ Consulting

Få en professionel vurdering af dit diamantsmykke eller investeringsdiamant fra branchens førende gemmolog og diamanthandler.

Diamond Pro™ Consulting

Vi er glade for at annoncere lanceringen af Diamond Pro™ Consulting, et nyskabende tiltag dedikeret til at levere høj ekspertise inden for diamantvurdering. Med et team af erfarne fagfolk og gemologiske eksperter, sætter vi en ny standard inden for diamantvurdering og evaluering.

Hos Diamond Pro™ Consulting forstår vi den dybe betydning af diamanter, ikke kun som kostbare aktiver, men også som bærere af følelser og arv. Vores mission er at give enkeltpersoner, samlere og brancheprofessionelle omfattende, præcise og troværdige diamantvurderinger, der afspejler den sande værdi af disse enestående ædelsten.

Kan du se forskellen?

Få ægtheden tjekket i din diamant

Det er i dag muligt at fremstille kunstige diamanter i laboratorier/ovne, som ligner og udgør samme kemiske struktur som ægte naturlige diamanter. Forskellen er, at syntetiske diamanter masseproduceres og ikke indeholder nogen reel værdi. Disse sten kan sammenlignes med kopiure og kopitasker – og er ej heller mere miljøvvenlige end naturlige diamanter grundet stort CO2 forbrug ved produktion.

Kunstige diamanter anvendes som oftest i smykker af lavere værdi, hvilket er reelt så længe der skiltes med indholdet. Når partier af naturlige diamanter blandes sammen med kunstige diamanter, uden at der informeres om det, ender det fatalt for den uvidende slutbruger, som får lov til at betale prisen.

Vurderingsprocessen:

 1. Ved modtagelse af dit smykke/diamant noteres eventuelle anmodninger du måtte have. Vurderingen opdeles i to faser, hvoraf du venter mens de første tests udføres(ca. 20-30 min). Dernæst tager du smykket/diamanten med retur og modtager efterfølgende en skriftlig vurdering med et værdicertifikat.
 2. Det kræver en række tekniske tests og nærmere inspektion af den pågældende diamant for at få et eksakt billede af kvaliteten og dermed markedsværdien.
 3. Alle tests udføres af eksamineret gemmolog fra Gemological Institute of America – den højest rangerende uddannelse indenfor diamantindustrien.
 4. Prisen ved vurdering pr. smykke/diamant DKK 1.495,- inkl. certifikat.
 5. Ved mødebooking betales et depositum på DKK 500,-

Hvor ekspertise møder integritet

Det, der adskiller os, er vores engagement i gennemsigtighed, integritet og branchekendskab. Uanset om du søger vurdering til investering, forsikring eller arv, er vores dedikerede team rustet til at levere omhyggelige vurderinger, der lever op til de højeste standarder.

Vi inviterer dig til at opleve forskellen med Diamond Pro™ Consulting og udfører alle vurderinger med 100% diskretion samtidig med at levere indsigt, der går ud over simple vurderinger. Forøg din forståelse af diamanter med Diamond Pro™ Consulting, hvor ekspertise møder integritet.

Kontakt os i dag for at påbegynde en rejse med præcise vurderinger, indsigtsfuld rådgivning – en vidensbank inden for diamantverdenen.

I det følgende giver gemmolog og diamanthandler, Sidsel Dalby, 5 tips til at vælge den perfekte diamant.

Tips #1

GIA lavede den første og nu globalt accepterede standard beskrivelse af diamanter: Farve(Color), Klarhed(Clarity), Slibning(Cut) og Carat Vægt(Carat Weight). Hvide eller farveløse diamanter værdifastsættes på baggrund af de 4 C’er, hvor det forholder sig anderledes med Fancy Color Diamonds, herunder bl.a. gule, blå og pink diamanter. Her er det farvesammensætningen og intensiteten af farven, som primært afgør værdien.

Er du på udkig efter en klassisk hvid diamantring til en forlovelse med et begrænset budget kan det betale sig:

 • At gå efter en lidt lavere farve/klarhed, hvis man ønsker at runde de magiske 1.00 carat. Det utrænede øje vil ikke kunne se forskel på eksempelvis en G/H farve, hvorfor det med fordel kan betale sig at gå på kompromis her.
 • 5-10% af alle diamanter i en lavere clarity som SI er ‘eye clean’, dvs. man ser ikke inklusioner for det blotte øje. Man bør derfor alliere sig med en ekspert, der har adgang til de få sten, som findes indenfor kategorien.

Man får med ovenstående mere ‘carat’ for pengene.

Fancy Shaped Diamonds

Tips #2

Vidste du at diamanter findes i flere forskellige former (og farver)? Du kan vælge at gå efter et design, hvor diamanten i øreringene eller ringen eksemplevis er i et cushion cut frem for et klassiske round brilliant cut. Eller måske et emerald cut, som er ganske populært blandt kendte og kongelige.

Man får som oftest mere carat for pengene ved at vælge fancy shaped diamanter frem for det klassiske runde slib, idet der opstår mere spild under udarbejdelsen fra rådiamant til en rund poleret diamant. Samtidig er fordelen ved fancy shape diamanter, at de ofte klæder hånden, syner visuelt større sammenlignet med en rund diamant og får hænderne til at se slanke og lange ud. Et alternativ er også at kombinere de klassiske hvide diamanter med en farvet diamant, hvor specielt de gule diamanter er særdeles eftertragtede.

Cut (slibning)

Tips #3

Der er stor videnskab forbundet med tilskæring og slibning af en rå diamant direkte fra minen. Slibning refererer til en diamants proportioner og kvaliteten af dens færdighed. Skønheden i en diamant ligger i dens komplekse forhold til lyset, hvor en perfekt slebet diamant fanger lyset på særlig vis og gør den funklende og strålende. Slibning henviser også til form og facettering på en diamant med rund, emerald, princess, pære, marquise og cushion slib m.fl.

Det væsentlige er, at fokusere på slibet i stenen/the diamond cut – her betaler det sig at vælge et excellent cut eller som minimum et very good cut, hvor lyset reflekterer diamanten optimalt og der ses den eftertragtede ‘sparkle’ i stenen. En diamant med et dårligt slib vil være mat og mindre attraktiv at se på uden glans.

Tilpasning

Tips #4

 1. Find den rette størrelse diamant ud fra proportionerne sammenholdt med carat vægt
 2. Tjek hendes hånd inden du vælger forlovelsesringen via vores Brudeguide
 3. Konsultér Dalby Diamonds for yderligere rådgivning

Tip #5

Find de rette smykker til den store dag HER

 

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book et møde