fbpx

Ekspertrådgivning

by Sidsel Dalby

Certificeret diamanthandler og gemmolog

Diamanthandleren

Diamanthandler og gemmolog(GIA), Sidsel Dalby Glerup, rejser verden rundt for at finde de fineste diamanter og ædelstene til sine kunder.

Sidsel Dalby Glerup er certificeret diamanthandler og gemmolog fra Gemological Institute of America (GIA) i California – US. GIA er verdens ledende laboratorium indenfor klassificering og certificering af diamanter. Sidsel kommer fra en baggrund i ædelmetalindustrien med hendes tidligere selskab Nicuma Europe Gold Exchange, som fik stor mediedækning i både ind-og udland.

Sidsel har som ganske få et særligt øje for at indkøbe de fineste kvalitetsdiamanter og ædelstene til markedets bedste priser. Dette kombineret med flere års erfaring fra smykke og ædelmetalindustrien samt en æstetisk sans for smykkedesign med etableret smykkeproduktion i New York, gør det muligt for DALBY DIAMONDS at tilbyde unikke håndlavede diamantsmykker samt løse diamanter til investering.

Leveres efter kundens ønske

Diamanter kommer i mange forskellige former, hvor DALBY DIAMONDS er i stand til at levere efter kundens ønske.

Vi lægger samtidig stor vægt på udelukkende at finde diamanter med bedste slibning, som er en af de vigtigste parametre i en diamant.

Den store videnskab om diamanter

Der er stor videnskab forbundet med tilskæring og slibning af en rå diamant direkte fra minen. Slibning refererer til en diamants proportioner og kvaliteten af dens færdighed. Skønheden i en diamant ligger i dens komplekse forhold til lyset, hvor en perfekt slebet diamant fanger lyset på særlig vis og gør den funklende og strålende.

Slibning henviser også til form og facettering på en diamant med rund, emerald, princess, pære, marquise og cushion slib m.fl. Diamanter kan være brilliant slebet med trekantede og kite-formede facetter, der stråler ud fra centrum, eller trinvise slibninger med lange og smalle facetter i parallelle rækker. Det mest almindelige slib er et rundt brilliantslib, hvor diamanten har 57-58 facetter.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book et møde