fbpx

Diamantinvestering?

by Sidsel Dalby

Warren Buffet: “I never regretted buying diamonds… They are a good investment.”

Formuepleje

Diamanter anses som en smartere måde at opbevare sine værdier på i en usikker tid med stigende inflation, højere renter og krigen i Ukraine. Seneste data fra bl.a. Bain & Co underbygger en macrotrend omkring diamanter som et attraktivt investeringsaktiv. Læs research fra førende internationalt finansielt medie MoneyWeek, der beskriver diamanter som en attraktiv investering i 2022. 

DIAMANTINVESTERING

Diamanter har i adskillige århundrede indgået i formuer hos velhavere, private samlere, investeringsfonde, Hollywood stjerner og royale familier. Efterspørgslen fra investorer stiger i særdeleshed netop nu mere end nogensinde efter sjældne diamanter, hvor det primært er de naturligt farvede lyserøde og blå diamanter, som er interessante grundet deres ekstreme sjældenhed og stigning i værdi.

Hvorfor Investere i Diamanter?

 • Diamanter hjælper til diversificering af investeringsaktiver – læs herunder artikel: Investering – Sydbank
 • Luxury Industry Performance Index (LIPI):Global Trade Index
 • Diamanter er mindre volatile og anvendes som inflationssikring.
 • Diamanter ingår som pensionsopsparring og kan gå i arv.
 • UK’s The Daily Telegraph beskriver pink diamanter som den foretrukne alternative investering i 2020.
 • Prisen på naturligt farvede diamanter er steget 112% over det sidste årti.
 • Blå diamanter er steget 12% årligt i perioden 2018-2022.
 • Pink diamater er steget mere end 400% siden år 2000.
 • Gense webinar omkring sjældne diamanter
(Data j.f. Knight Frank Luxury Investment Index & The Fancy Color Research Foundation).

Afslutningen på en epoke

Efter nedlukningen af den australske Argyle mine d. 3. november 2020, er værdien og interessen for særligt fancy color diamonds som investeringsobjekter nået nye højder.

Argyle minen stod for omkring 90% af verdensproduktionen for sjældne farvede diamanter. I takt med den eksplosive interesse for disse diamanter gennem mere end et årti og nu fortsat efter minens nedlukning, har det resulteret i at udbuddet af farvede diamanter i dag er ganske begrænset. Verdens største reserve af farvede diamanter indenfor nær fremtid går mod ‘second hand’ markedet, hvorfor det i dag er mere relevant end nogensinde at investere i særligt de blå, pink og gule diamanter.

Alle diamanter er smukke, men de farvede diamanter er helt deres egne og meget unikke i nuancerne. De er smukke både som løs genstand og som smykke, hvor man hos os efter ønske kan få lavet et personligt design.

Læs mere om hvorfor farvede diamanter er så sjældne:

FANCY COLOR DIAMONDS WIKI

Aktier vs. Diamanter

I 2022 klarede farvede diamanter sig bedre end aktier som investering. Ifølge Fancy Color Research Foundation, oplevede farvede diamanter en gennemsnitlig prisstigning på omkring 3,9 % i 2022, hvilket står i kontrast til andre finansielle markeder, som oplevede stor nedgang. Særligt gule og pinke diamanter oplevelse en stor prisstigning, på hhv. 4,6% og 3,9%. Denne tendens er ikke helt overraskende, da farvede diamanter historisk set har været en pålidelig investering, hvor priserne konsekvent stiger år for år.

Samlet set understreger den stærke præstation af farvede diamanter i 2022 vigtigheden af ​​diversificering i investeringsporteføljer. Mens aktier og andre traditionelle investeringer stadig kan spille en rolle i en velafrundet portefølje, kan tilføjelse af alternative investeringer såsom farvede diamanter hjælpe med at sikre en sikring mod markedsvolatilitet og økonomisk usikkerhed.

Market trends

Diamanter er et fysisk aktiv – en råvare – der kun findes en ganske begrænset mængde af i investeringskvalitet. Ud af verdens totale diamantreserve kan kun 1% af alle diamanter klassificeres som investeringsdiamanter – altså diamanter af højeste kvalitet. Herunder udgør de sjældne pink diamanter en minimal fraktion på ca. 0,0001% af den totale diamantreserve.

En mindre procentdel anvendes til smykker, mens størstedelen af de diamanter der udvindes, bruges til industrielt arbejde.

Set ud fra et makroøkonomiske perspektiv står diamantmarkedet overfor et begyndende ‘gap’ mellem udbud og efterspørgsel, hvor verdens minedrift nedjusteres med delvis nedlukning af miner over tid. Her bl.a. The Argyle Mine som var størst producerende på sjældne lyserøde diamanter. Dvs. udbuddet af investeringsdiamanter falder mens efterspørgslen fortsat stiger (j.f. analyse foretaget af Bain & Co Inc.). Dette betyder, at der vil opstå et nyt ‘second-hand’ market, hvor man som ejer af sjældne diamanter med fordel vil kunne afsætte sine aktiver med fortjeneste.

Du er velkommen til at kontakte os for yderligere information omkring investeringsdiamanter.

Investér med DALBY DIAMONDS

DALBY DIAMONDS har specialiseret sig i at udvælge verdens fineste diamanter af investeringskvalitet, herunder både i hvide og naturligt farvede diamanter samt dyrebare ædelstene (rubiner, safirer og smaragder).

Vi har en strategisk direkte adgang til forsyningskæden af diamanter med kontrol af off-market reserver. Den direkte adgang fra mine til marked betyder, at DALBY DIAMONDS som leverandør af diamanter af investeringskvalitet kan tilbyde de bedste priser på markedet. Vi udvælger udelukkende diamanter, der er naturligt udvundet og konfliktfri med GIA-certifikater.

Diamanthandler og gemmolog(GIA), Sidsel Dalby Glerup, er grundlægger og ejer af DALBY DIAMONDS og har en dokumenteret track-record fra diamantindustrien som broker og gemmolog fra Gemological Institute of America (GIA). Sidsel kommer tidligere fra en baggrund med handel af ædle metaller, herunder guld og sølv.

Diamanter i Fokus – ‘Hjernekassen’ P1

Hvordan er det egentlig diamanter dannes? Hvorfor tillægges diamanter så meget værdi? Hvad har diamanter betydet for vores kultur?

I slutningen af oktober 2021 blev grundlæggeren af Dalby Diamonds, Sidsel Dalby, inviteret ind i DR Byen til en snak om diamanternes mange facetter i selskab med P1 programmet ‘Hjernekassens’ vært, Peter Lund Madsen, samt to øvrige eksperter indenfor diamantbranchen.

Din pålidelige kilde til diamantinvestering

DALBY DIAMONDS agerer broker på diamanter til investering, hvor diamanterne udelukkende handles som et fysisk aktiv. Der garanteres markedets bedste priser uden skjulte gebyrer. Der medfølger internationalt GIA certifikat og laser indgravering i alle diamanter, som er kundens garanti for top kvalitet.

DALBY DIAMONDS tilbyder også at hjælpe med at videresælge investeringsdiamanter købt af DALBY DIAMONDS.

At vælge den rette diamant til investering er en avanceret opgave. Det er vores anbefaling, at man sætter sig ind i diamantens 4 C’er med farve, klarhed, slib og carat og sætter et budget for investeringen, inden der tages kontakt til os.

Investeringsklasse

Der er to kategorier af diamanter, som investorerne i særdeleshed tager i betragtning, når de skal investere i diamanter: High-end diamanter og “bread and butter” hvide diamanter:

 • Den første kategori består af fancy farvede diamanter, især dem med VS klarhed eller bedre, fortrinsvis med mindst en “Fancy” farve grad. Fancy farvede diamanter som kun har en farve uden en sekundær farve (pink vs lilla pink, f.eks) foretrækkes. Denne kategori omfatter også hvide diamanter større end 10 carat, med en DEF farve og FL-VVS klarhed. Denne kategori er midlertid ikke en nyhed i forhold til investeringer.
 • Den anden kategori af investeringsdiamanter er ofte omtalt som “standard”, “ABC” eller “bread and butter” diamanter. Bredt defineret,  består disse af 1.00 carat, DF farve, IF-VVS, runde GIA certificeret diamanter. Nogle investeringsselskaber og private ser også på en bredere vifte af størrelser, der spænder fra 0.50 carat til 3.00 carat.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book et møde